טכנולוגיה

מטאוורס פייסבוק (מטא)

במאמר הזה ננסה להבין איך נראה חזון המטאוורס [Metaverse] מעיני צוקרברג ופייסבוק. או יותר נכון 'מטא'. והפעם הדגש הוא על לראות כי לא הכל אפשר להעביר במילים.

בכנס קונקט האחרון (הכנס השנתי של מטא) הציג מארק צוקרברג את האסטרטגיה החדשה של החברה עם שינוי השם וקצת מהעתיד לבוא. את המטאוורס רואה צוקרברג כדור הבא של האינטרנט עם אמצעים וחללים דיגיטליים שיאפשרו לנו לעשות דברים שלא ניתן לעשותם בעולם הפיזי. החוויה הזו תבליט נוכחות חברתית, גם אם המשתתפים נמצאים בקצוות שונים בעולם.

מעבדות מטא

מתחת לפלורסנטים במעבדות מטא עובדים בקצה גבוה על קידום העידן הבא של האינטראקציה בין אדם למכונה. המטאוורס עדיין רחוק אם מסתכלים על החזון הכולל, אבל ניצוצות ממנו כבר כאן. אחד מהפיתוחים שמקבלים את הדגש המרכזי הם בשיפור חווית המציאות המדומה והמורחבת כפי שאנו מכירים אותם היום. זוהי אחת מאבני הדרך של 'מטא' עבור מימוש הפוטנציאל החברתי של המטאוורס. בואו נכיר כמה מהפיתוחים והמוצרים הקיימים בתחום:

פרויקט Horizon

החזון הראשוני של 'מטא' עבור נקודת המוצא לאווטארים. הבית במטאוורס. זהו המקום הראשון שנראה כשנחבוש את משקפת הVR או מוצרים כאלה ואחרים שמהווים את הממשק לעולם הוירטואלי. החוויה הביתית מתחילה לקבל אופק חווייתי יותר ען אפשרות להזמין חברים, לבלות ביחד במרחב הביתי ומעבר משם למשחקים, סרטונים ועולמות אחרים.

Horizon Home היא התוספת האחרונה ל-Horizon, הפלטפורמה החברתית של 'מטא' בכדי לעזור לאנשים ליצור ולקיים אינטראקציה זה עם זה במטאוורס. הוא מצטרף ל-Horizon Worlds, ול-Horizon Workrooms, אה ואיך אפשר בלי Horizon Venues שאמור לספק גישה לאירועי ספורט, הופעות וקונצרטים.

והנה כמה סרטונים להמחשה:

Horizon Home

Horizon Worlds

Horizon Workrooms

שיחות מסנג'ר ב-VR

מוקדם יותר ב2021 השיקו 'מטא' תמיכת Messenger ב-VR, המאפשרת לשלוח הודעת מהירות לחברים מתוך המשקפיים. אבל למה להקליד כשאפשר לדבר? אז גם את זה הכריזו במהלך השנה, וכעת תוכלו לקיים שיחות עם חברים מכל פלטפורמה התומכת ב-Messenger ולשדרג את האינטראקציה בתוך החלל הוירטואלי.

אוקולוס לעסקים – Oculus for Business

על חוויות חברתיות דיברנו ומין הסתם יש המון אפשרויות נוספות עבור משחקים וספורט. מטא תרצה לספק שירותים למקרי שימוש רבים ככל הניתן, אחד מהשימושים הללו הוא בגזרת העסקים והעבודה. מפה נולד 'אוקולוס לעסקים' שכולל ויכלול חבילת מוצרים ותכונות המיועדות לתת מענה לסקטור העצום הזה. זה כבר רץ בגרסת בטא מוגבלת עם השאיפה להשיק את המוצרים בגרסה מלאה ונגישה לכל העסקים ב2023.

פלטפורמת נוכחות ומציאות מורחבת

מטא הכריזו גם על "פלטפורמת נוכחות" שתאפשר למפתחים לבנות שכבות וירטואליות שיקיימו מציאות מעורבת ומורחבת עבור חוויות צפייה וקול ברמה גבוהה ותרוץ בצורה חלקה על גבי המציאות הפיזית של המשתמש. הנה דוגמא:

פרויקט קמבריה – Project Cambria

מטא נתנו הצצה לדור הבא של האביזרים. מכשירים מתקדמים טכנולוגית ואלי גם זעירים יותר בגודל. משקפת ה-VR לצורך העניין תכלול חומרה משודרגת ותהיה מהירה יותר עם אופטיקה מהדור האחרון, סנסורים שיעזרו להעצים את החוויה בתנועה, הבעת הפנים וכ'.

אחד מהפיתוחים האחרונים היא כפפה לבישה שתאפשר לחוש ולגעת בעולם הוירטואלי. צפו בסרטון ההדגמה:

משקפיים לבישים – Ray-Ban Stories

שיתוף פעולה של 'מטא' עם חברת EssilorLuxottica יצרו שדרוג של משקפי הרייבן שכולנו מכירים ונותנים טעימה מהפוטנציאל של השגרה שלנו, עם משקפיים חכמים ולא חשוב פחות, מסוגננים. המשקפיים מאפשרים לצלם, לשתף ולהקשיב לקול מבלי לשבור את השגרה היומיומית. תוסיפו לזה שכבת מציאות מדומה והמציאות מקבל תפנית שיש באפשרותנו לשלוט בה. תציצו בסרטון הבא:

העתיד

אני מניח שיש עוד פיתוחים מדהימים במעבדות ואם עוד לא הייתה פריצת דרך משמעותית אז היא קרובה מתמיד. גם אם זה יקח עשור נוסף. ישנם עוד כמה טכנולוגיות שלא סקרתי והם אפשרות לרפלק (העתקה ושחזור* אובייקטים ואנשים לתוך המטאוורס עם הייצוג הוירטואלי שלהם (אווטארים), טכנולוגית קלט עצבית מבוססת שורש כף היד שתהיה מתישהו בעתיד המפתח לשליטה במכשירים אלקטרונים.

ישנם עוד כמה פרויקטים בפיתוח מתקדם ו'מטא' כבר הכריזו שהם הולכת לגייס עשרת אלפים עובדים שיעזרו לקדם את החזון. פרוייקטים כמו 'Project Aria' כלי בינה מלאכותית שישמש כעוזר וירטואלי בבית או מחוצה לו. 'Project Nazare' שעתיד לספק משקפי מציאות מדומה "שלמים" בחוויה ובנגישות. פיתוחים מעניינים וחברה מעניינת ללא ספק. אותי זה מלהיב.

לסיום, ולמי שיש שעה וקצת חופשיות, הצטרפו למארק צוקרברג בהצגה שלו מתוך העולם הפיזי והוירטואלי. איך דברים נראים והולכים להראות מהעיניים של:

כתבות רלוונטיות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
דילוג לתוכן