טכנולוגיהמטאוורס

טכנולוגיה על חושית – להריח במטאוורס

לריח יש השפעה עמוקה על מי אנחנו, איך אנחנו מרגישים, מה אנחנו קונים, וגם את מי אנחנו אוהבים. אמנם מחקר משנת 2018 שכלל בריטיים בני דור המילניום מצא ש-64% מעדיפים להקריב את חוש הריח על פני הסמארטפון שלהם, אבל תשאלו אנשים שחלו בקורונה ואיבדו את חוש הריח איך זה השפיע על חייהם.

נוירוני הריח שלנו יוצרים תגובות פסיכולוגיות ופיזיולוגיות שונות, חלקן לא מודעות. מעל 400 קולטני ריח יוצרים את החוויה היומיומית שלא מרגשת אף אחד כי זה ברור מאליו. למי מכם יש את ריח המטבוחה והחצילים בשישי, או המאכל המיוחד שסבתא נהגה להכין, ריחות שמעוררים זיכרונות והתרגשות. ויש ריחות שהם פחות סובייקטיביים כמו פריחת השזיף היפני, שמשפרת את מצב הרוח והאנרגיה על ידי הפעלה של מערכת העצבים הסימפתטית לכל מי שנחשף אליה.

להריח במטאוורס

בכדי להעצים את חוויית המטאוורס, הטכנולוגיה תאלץ למצוא פתרונות להנגשת כל החושים. וריח הוא חיוני ללא ספק. מעצמות העל הטכנולוגיות כבר שם. בשנה שעברה אמזון רשמה פטנט על אפליקציית זיהוי ריחות כחלק מפעמון דלת לזיהוי אנשים חשודים. בשנת 2019, גוגל הכריזה ​​כי פיתחה בהצלחה רשת עצבית להערכת ריחות במדויק. ברמה מולקולרית.

הטכנולוגיה כבר קיימת בVR ונמצאת בשימוש במסגרות טיפוליות. אם יש לכם 3500 דולר זמינים תוכלו להיכנס לטיפול באחת המעבדות הבודדות בעולם בניו יורק. המעבדה מציעה למטופלים מדיטציות מודרכות בטבע מבלי לצאת מחדר הטיפולים עם ריח האקליפטוסים הוורדים שעוצמתם משתנה על פי האינטראקציה.
בלוס אנג'לס, חיילים משוחררים עם הפרעת דחק פוסט טראומטית חווים את ריחות באמצעות טיפול בחשיפה ל-VR. תחשבו על המורכבות של יצירת ריח עשן ואבק שריפה.

אחת החברות המובילות בתחום היא OVR אשר מספקת מחסנית נטענת ומבוססת על תשע תרכובות כימיות שמהן ניתן לייצר מאות ריחות, המשוחררים באמצעות תכנות דיגיטלי. בעוד ריחות "תות" או "שוקולד" הם יחסית פשוטים ליצירה, כדי ליצור ריח "חוף" צריך שילוב של חול, רוח ים, קרם הגנה ואבטיח, או משהו בסגנון. מורכב.

החברה היא אחת מהשחקניות המובילות בתחום הריח הדיגיטלי. החומרה מבוססת ה-Bluetooth יושב מעל מחיצות האף ושולחת פולסים חשמליים זעירים המגרים את העצב הטריגמינלי (העצב הגולגולתי המספק תחושות פנים) כדי ליצור מידע על כיווני הריח האפשריים עבור הלובש אותו. זאת אומרת, שהטריגר הוא המשתתף ולא תוכנה או אפליקציה שתוכנתה מראש. הם מקווים לשחרר גרסה לצרכנים בשנה הבאה.

מתוך האתר של https://ovrtechnology.com

וזו לא רק OVR האמריקאית. בבריטניה יש את OW Smell Digital , שגייסה 1.2 מיליון דולר לפיתוח שירות "Photoshop for smell" מבוסס תשתית ענן ובינה מלאכותית. בספרד, Olorama Technology פיתחה ספרייה של 400 ניחוחות (ביניהם ריח "קונדיטוריה", "מוחיטו" ו"אדמה רטובה") המועברת באמצעות קופסאות תרסיס שמועלות על ידי קול. והיו גם ערכות ריח לבדיקת קורונה למי שהרים גבה בזמנו.

אנחנו לא רציונליים בכל מקרה

נכנסתם לסוכנות נסיעות להזמנת חופשה. לא קורה הרבה בימינו כשרוב השירותים מתקבלים מרחוק אבל זרמו איתי. סוכנת הנסיעות מראה לכם מלון רחב ידיים ופינוקים למרגלות הר ולפאתי אוקיינוס כחול, תוך כדי המצגת או הסרטון משוחררים לאוויר ריחות שממחישים בדיוק את מה שהמוח שלכם מדמיין, אתם עוצמים עיניים ואתם רואים את עצמכם יושבים על החוף ונהנים מהבריזה. עד כמה יהיה קל לסגור את העסקה לאנשים שמונעים על ידי רגש בכל מקרה? כסף קל.

אין ספק שריח מעורר תגובות כימיות ורגשיות מסוימות בבני אדם. בעוד כולנו שואפים את אותן תרכובות כימיות, התגובות שלנו ייחודיות להיסטוריה שלנו, לזיכרונות ואפילו למבנה החברתי שלנו. אז איך מתאימים ריחות גלובליים לאנשים סובייקטיביים? לא יודע. אולי יוצרים ריחות חדשים שיבואו כחלק מובנה מהמטאוורס, כאלה שהמשתמשים גדלים לתוכם ויוצרים אסוציאציות ומציאות חדשה.

מה שבטוח הוא שריח ישדרג את החוויה הסוחפת בעולמות הוירטואלים. וזה מפחיד ומרתק באותה מידה.

כתבות רלוונטיות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
דילוג לתוכן